Σε αυτό το άρθρο θέλω να αναφερθώ στην ανάγκη μερικές φορές της κίνησης του θέματος μέσα στην φωτογραφία γάμου.

Είναι ένα δυνατό όπλο για τον φωτογράφο  ώστε να δώσει ενέργεια, διαφορετικότητα και ποικιλία στη συλλογή φωτογραφιών που δίνουμε στα ζευγάρια μας. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί με πήρε τόσο καιρό να το καταλάβω, ήταν πάντα κρυμμένο ενώ βρισκόταν φανερά σε φωτογραφίες που μου άρεσαν από άλλους φωτογράφους. Ίσως η κίνηση αποδίδει και μία πιο αληθινή πόζα στο θέμα μας καθώς έχουν κάτι το οποίο κάνουν μέσα στο κάδρο-σκηνή μας και έτσι είναι λιγότερο αγχωμένοι με εμάς βγάζοντας έτσι μια φυσικότητα.
Μερικές από τις συχνές δικές μου τεχνικές κίνησης μέσα στο κάδρο, είναι το περπάτημα, ο χορός, όταν  ο άνδρας κάνει “Dip” την γυναίκα γέρνοντας προς τα κάτω, η την σηκώνει προς τα επάνω.

Το πιο κοινό είναι το περπάτημα και λειτουργεί σε πολλές παραλλαγές καθότι μπορείτε να αλλάξετε την σκηνή σας, την γωνία λήψης, τον φακό, να περπατάνε δίπλα δίπλα ή κάποιος να προπορεύεται του άλλου, να τον τραβάει από το χέρι, να έρχονται προς τα εμάς ή να φεύγουν ή να περνούν διαγώνια το κάδρο, να είναι μεγάλοι η μικροί στο κάδρο, να τους τοποθετούμε στη γωνία η στη μέση του κάδρου κτλ.

Σημασία έχει πιστεύω να μην κοιτάνε ποτέ προς την μεριά της κάμερας.

 

Επιστροφή στην Αρχική Φωτογραφηση Γαμου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *